Valp Dagbok

2018-10-28

Nu är det sista veckan med tjejgänget.

På fredag kommer första valpen att flytta och få en alldeles egen familj. Valparna är mer än gärna utomhus nu för att inspektera omgivningarna. Och i går lördag fick de se snö för första gången. Inga problem för valparna som knappt inte ens noterade att marken var snötäckt! Dock ville de inte vara ute så länge då det blev lite kallt om tassarna. Varje gång de kommer ut så sätter de sig lydigt och gör sina behov. Precis som att de vet att det är så man ska göra.:)

 

2018-10-24

På fredag är valparna 7 veckor och det händer så mycket nu i deras liv. Det är full rulle från morgon till kväll. Så många nya intryck och saker som ska utforskas. Allt ska smakas och luktas på och nya områden ska utforskas i huset. Valparna har verkligen börjat träna sig inför ett kommande vuxenliv. Valparna äter 4 gånger om dagen med god aptit. Nästa vecka kommer veterinären på besök och då ska valparna besiktigas, chippmärkas och kontrolleras inför deras kommande flytt.

 

2018-10-09

Nu är valparna 4 veckor och leker för fullt i valphagen. De har börjat äta mat själva och får nu mat 4 gånger per dygn, plus att de fortfarande får mat av sin mamma Zoe. Förra vecka så blev de avmaskade andra gången och det var verkligen inte kul låter valparna hälsa. ;)

Favoritleksaken är just nu en kattunnel som valparna far in och ut ur i en rasande fart.

 

2018-09-24

Nu har valparna hunnit bli två veckor och har både öppnat sina ögon, börjat höra och staplar runt på sina små ben. De lär sig nya saker varje dag i en rasande fart. Ibland ser vi också att deras svansar viftar glatt. :) I fredags avmaskades de första gången och det var en minder trevlig upplevelse låter valparna hälsa.

 

2018-09-09

Tidig på fredag morgonen den 7/9 kom äntligen vår efterlängtade valpar! Jag (Marica) hade beställt tikar och tikar blev det. 3 stycken stora livskraftiga tikar föddes med ca 1 timmes mellanrum. Zoe som haft 2 kullar visste direkt hur hon skulle ta hand om de små valparna och jag har inte behövt oroa mig nämnvärt. Nu njuter vi för fulla muggar av de nyfödda valparna!

2018-09-03

I skrivande stund så väntar vi med spänning på att Zoe ska börja valpa. Vi känner att de små valparna rör sig i hennes mage då och då.

Valplådan är i ordning gjord och alla saker vi kan behöva ha under valpningen är framplockade. Nu får vi bara vänta och se när valparna anländer. :)

 

2018-08-15

Vi är nu ganska säkra på att Zoe är dräktig. Zoe är konstant hungrig och vill gärna vara där vi är. Zoe har också rundat på sig lite och hennes juver börjar kännas större.

Ny valplåda är under konstruktion och kommer att sättas på plats i valprummet under veckoslutet.

 

2018-07-03

Zoe har varit i Falköping på date med den mycket fine Yalla! Vi håller tummarna för att vi ska få ett gäng små valpar i början på september.

CH Lizziardhs Aberfeldy

"Zoe"

CH Barecho You Rock My World

"Yalla"

Valp Dagbok

2018-01-20

Nu har vi blivit hela sex veckor gamla. Vi har en stor hage i vardagsrummet att vara i på dagarna, men vi tycker nog allihop att det bästa är när vi får vara lösa i Tv rummet.... där finns så mycket att kolla på och testa. För någon dag sedan fick vi också komma ut i trädgården för första gången. Lite konstigt var det allt så kallt om fötterna. Dessutom hade det blivit alldeles vitt på marken.Fast det är ganska kul och man kan äta det 😊 Nej nu måste jag nog vila lite orkar inte så långa stunder i taget. Ha de bra vi hörs en annan dag. // Gunde

--------------------------------------------------------

2018-01-06

Idag blev det stora förändringar för oss alla här i valprummet. Matte har köpt en ny valphage till vardagsrummet. Så det har fixats och donats där idag....

Sen kom dom och hämtade oss till den nya hagen. Gud så fint vi har fått det. Ska be matte ta en bild när det är ljust ute och nystädat 😉

---------------------------------------------------------

2017-12-27

Idag har vi haft besök av matte Marica och lillmatte Antonia. Härligt! Sen fick vi något som inte var kul alls..... vi blev tvingade att svälja någon rosa hemsk sörja 😖😖 Fick veta sen att det var maskmedel..... bläää det var inte gott. Tur att Mamma Estelle hade koll på detta så hon kom in och gav oss alla en slurk mjölk. 😘. Nu känns det nästa ok igen..... 🐾🐾

---------------------------------------------------------

2017-12-09

Igår klockan 11.30 föddes den första valpen! Valpningen gick snabbt och vid 16.30 kom den sista valpen.

Estelle är så duktig och mån om sina små valpar.♥♥♥

--------------------------------------------------------

2017-11-19

Estelle som väntar valpar har vid det här laget fått en valpmage. Estelle tycker att det är rätt tråkigt att behöva ta lugna promender med älsta tiken Bonnie och den yngsta tiken Lesley då Estelle i normala fall är den som älskar att springa bredvid cykeln, sträcka ut på fält eller i skogen.

Vi väntar med spänning på de kommande december-valparna som kommer att födas runt lucia.

------------------------------------------------------

2017-11-05

Till vår stora glädje så visar"Estelle" Lizziardhs Victory Bronze Mist tecken på dräktighet. Valparna beräknas komma till lucia!

 

Hör gärna av dig vid intresse av valp i denna kullen.

--------------------------------------------------------

 

2017-10-08 Estelle och Ture är nu parade och valpar väntas vecka 49-50.

Valparna är leveransklara vecka 6 2018.

Förväntade färger är brun-vit och brun-vit med tan.

Valparna kommer att födas upp i Älmhult hos Lisa och Benny.

 

Vid intresse kontakta Lisa.

070-300 25 37 eller 0476-102 61

e-post: ardh@bredband.net

e: Sieger´s Match Point

u: Lizziardhs Aberfeldy

 

Stamtavla

Estelle:

Jag är en ung dam som nu fått min första kull valpar.

Så spännande och vilket ansvar jag fått....åtta stycken som ska pysslas om heeela tiden.

Men just nu vill jag bara vara med dem 💕💕

Sen någon gång ska jag nog gå tillbaka till att vara mig själv....

Springa,busa och jaga är jag bra på. Fast matte tycker inte alltid lika som jag 🤔

Min bästis just nu är Lesley, hon är inte född här men jag gillar henne ändå. 😍 Sen när jag kommer hem till min flock igen när valparna blivit större. Då ska jag minsann åka på lite utställningar och så, för ni ska se sååå fin jag är. Matte kan faktiskt börja träna med mig i skogen och vattnet igen sen.

Men först ska jag stanna hos min extra matte och husse och ta hand om mina fina små valpar. Ska nog försöka uppfostra dem lite också. Annars får mormor Emma hjälpa mig med det.

 

e: Trollängens Ohio

u: Lelica´s Dizzy Miss Lizzy

 

Stamtavla

Ture:

Jag är en positiv och härlig hane med mycket energi. 😊Håller bra koll på flocken när vi är i skogen. Och då såklart mest min matte så hon inte försvinner 😉 Min bästa kompis här hemma är Botvid. Vi håller minsann alltid ihop i vått och torrt. Om jag får säga det själv så är jag en genom snäll och härlig kille som gillar fart och fläkt. Matte och jag har fixat många fina meriter och titlar i utställningsringen. Men hon har nog inte fattat att jag kan minsann andra saker också om jag bara får chansen.

 

Redan som valp hade Estelle en stor passion för att bära föremål och fågel.

"Ture"

"Estelle"

Ture som valp han är ju brun/vit med tan som man ser på bilden.

copyright © 2017 Kennel Lizziardhs